Ερώτημα για το ασθενοφόρο

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2016


ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  Ο.Τ.Α.                Πάρος 2/9/2016
            ΠΑΡΟΥ  -  ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ                             Αριθ. πρωτ.: 48

Προς

Δήμαρχο κ. Μάρκο Κωβαίο
Πρόεδρο ΔΣ κ. Χριστόδουλο Σαραντινό

Κοινοποίηση
Ενιαία Κίνηση Πολιτών κ. Χρήστο Βλαχογιάννη
ΚΕΠ – ΟΣΑ κ. Αλέξη Γκόκα
Λαϊκή Συσπείρωση κ. Κων/νο Ροκονίδα

ΜΜΕ

                Επειδή η συνείδησή μας ως εργαζομένων στο Δήμο και ως συνδικαλιστών μας υποχρεώνει πρωτίστως να είμαστε ενεργοί ως πολίτες,  γιατί αποζητάμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας, όπου, αν μη τι άλλο, οι αποφάσεις που θα παίρνονται από την κοινωνία ή έστω από τα συλλογικά της όργανα θα πρέπει να υλοποιούνται στο όνομα της Δημοκρατίας, αναφέρουμε τα παρακάτω:

1.       Στις 14/6/2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, το Δημοτικό Συμβούλιο, σε συζήτηση Εκτός Ημερησίας Διάταξης θέματος, με την υπ’ αριθ. 201/2016 απόφασή του, ενέκρινε ψήφισμα για την παραμονή δύο ασθενοφόρων στο νησί. Στο ψήφισμα μεταξύ άλλων αναφέρεται «…Η θέση και η στάση αυτή του δημοτικού συμβουλίου είναι αδιαπραγμάτευτη γιατί  εκφράζει το σύνολο των παριανών πολιτών και το δεσμεύει απέναντι τους, να εξασφαλίσει με κάθε τρόπο την παραμονή των ασθενοφόρων στο νησί μαςΔηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να παραμείνουν τα δύο ασθενοφόρα (που δόθηκαν από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσω του Προγράμματος ΕΣΠΑ) στο νησί μας».
2.       Στις 13/7/2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, το Δημοτικό Συμβούλιο, ύστερα από την ενημέρωση του Προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Κων/νου Καρακατσιανόπουλου και συζήτηση με παρευρισκόμενους φορείς του νησιού, ομόφωνα αποφάσισε με την 231/2016 απόφασή του τα παρακάτω:
·         «Να παραμείνουν στην Πάρο δύο ασθενοφόρα εκ των οποίων το ένα να είναι το εξοπλισμένο μονάδα (Δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών) και το άλλο το καινούργιο (ΕΣΠΑ).
 
                Κατόπιν των προαναφερομένων παρακαλούμε πολύ το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να μας ενημερώσουν για το ποιο ασθενοφόρο έφυγε τελικά από το νησί και γιατί.


Ο Πρόεδρος
Ο Γραμματέας

Ιωάννης Μωραϊτίδης
Γιώργος Σαμπαζιώτης
α/α

Ο Αντιπρόεδρος

Γιώργος Ανδρεάδης