«Υποβολή παραίτησης από τη θέση της Αν.Πρ.Δ/νσης Οικ.Υπηρεσιών»

Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2020


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                               Πάρος      04/08/2020
  ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                                   Αρ. Πρωτ.:   12418
     ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
                                                                      
           ΠΡΟΣ : 1) κ. Δήμαρχο Πάρου
                                                                                                2) κ.Ρούσσο Βατ. -Αντιδήμαρχο             
3) κ. Σάμιο Αθαν.- Αντιδήμαρχο
4) κ.Σαρρή-Παπακυρίλλου Δώρα
5) Πρόεδρο Δ.Σ.
6) Σύλλογο Εργαζομένων Πάρου-Αντιπάρου
Κοιν/ση: 1) Δ/ντρια Διοικ/κων Υπηρ.
2)Γραφείο Προσωπικού      
3)Αν.Πρ.Τμ.Λογιστηρίου
4)Αν.Πρ.Τμ.Εσόδων               
                           
 Θέμα : «Υποβολή παραίτησης από τη θέση της Αν.Πρ.Δ/νσης Οικ.Υπηρεσιών»
Σχετικό: Η υπ’αρ.πρ.10733/13-07-2020 επιστολή παραίτησης 

Την Πέμπτη 30/07/2020 το πρωί στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση (μετά από κάλεσμα του Δημάρχου την προηγούμενη ημέρα ) μεταξύ του Αντιδημάρχου κ. Κεμπάμπη Παν. και των προϊσταμένων της Οικονομικής Υπηρεσίας κ.Καλαπούτη Σαρ. (Αν.Πρ.Εσόδων) , Φαρούπου Κυρ. (Αν.Πρ.Λογιστηρίου) και εμού (Αν.Πρ.Δ/νσης Οικ.Υπηρ.) παρουσία των τριών άλλων Αντιδημάρχων κ.Σαρρή Δ., κ.Ρούσσο Β.και κ. Σάμιου Αθ. από την αρχή και μετά από  κάποια λεπτά και του κ.Δημάρχου με θέμα ,όπως μάθαμε εκείνη τη στιγμή ,την ενημέρωση του κ.Κεμπάμπη για  τη δυσλειτουργία της Οικονομικής Υπηρεσίας.
Ο κ.Κεμπάμπης ,όπως αποδείχτηκε , δεν ήρθε πραγματικά να μάθει τι συμβαίνει αλλά για να μας ονοματίσει και τους τρείς ως «άχρηστους» και «κοπρόσκυλα» γιατί με το πού αρχίσαμε να του λέμε τα προβλήματα δεν άκουγε αλλά έλεγε τα δικά του. Αν ήθελε πραγματικά να μάθει θα έμπαινε στα γραφεία των αρμόδιων υπαλλήλων να ρωτήσει οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή θα έκανε εγγράφως ερώτημα για τους λόγους που κάποιες εργασίες αργούν .
Αφού πρώτα μας έβρισε, ή μάλλον ,μας χαρακτήρισε και τους τρείς ( η λέξη άχρηστοι και κοπρόσκυλα δεν είναι βρισιά κατά την άποψή των παρευρισκόμενων αιρετών) και αφού όλοι οι συνάδερφοι είχαμε αρχίσει να αντιδρούμε , καταφέρθηκε εναντίον μου χαρακτηρίζοντάς με ως «άχρηστη», «κοπρόσκυλο», «βαρίδι» και «πέτρα στο λαιμό του Δήμου». Γιατί, όπως είπε όταν ρωτάει γιατί δεν πληρώθηκαν κάποιοι προμηθευτές οι Αντιδήμαρχοι και ο Δήμαρχος του λένε «η Ζαμπούνη δεν υπογράφει» .Και αναρωτήθηκε ποια είναι αυτή η Ζαμπούναινα που δεν υπογράφει. Αυτό ενισχύει το παραπάνω γεγονός ότι ήρθε φορτωμένος για καυγά.
Αναρωτήθηκε ποια είναι αυτή και όχι το γιατί δεν υπογράφει ίσως γιατί όπως έχει δηλώσει ο ίδιος δημοσίως είναι αδαής και δε γνωρίζει τους Νόμους.
Και δυστυχώς οι υπόλοιποι τρείς Αντιδήμαρχοι , κ. Σαρρή, κ. Ρούσσος και κ. Σάμιος, κάθονταν χωρίς να του πουν να μη μας «χαρακτηρίζει» (είπαμε όχι βρίζει) ή ακόμα να διακόψουν τη συνάντηση αλλά σε ερώτησή μου αν θα αποκαταστήσουν την αλήθεια, αν συμφωνούν με τις προσφωνήσεις αυτές , έλεγαν θα μιλήσουμε μετά αφού τελειώσει ο κ.Κεμπάμπης. Αναρωτιέμαι πότε μετά γιατί μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφω δεν έχω διαβάσει κάτι. Μόνο το  Δελτίο Τύπου που βγήκε από τον Δήμο Πάρου που δεν χρειάζεται να το σχολιάσω καν.
Από το σημείο αυτό και μετά η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου ,όπως κι εγώ, εξαπολύοντας βρισιές «πεζοδρομίου» από τη μεριά μου προς τον κ.Κεμπάμπη όπως τις χαρακτήρισαν. Συνηθίζω να βρίσκομαι στο επίπεδο του συνομιλητή μου για να μπορώ να συνεννοούμαι .
Να σημειώσω ότι κάποια στιγμή και ο κ.Κεμπάμπης χρησιμοποίησε κανά δυό κουβέντες «πεζοδρομίου» απλά κάποιοι δεν τις άκουσαν.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω καθώς και σε συνέχεια της υπ’αρ.πρ.10733/13-07-20 παραίτησής μου ,όπου αναλύω λεπτομερώς τους λόγους, υποβάλλω και πάλι την παραίτησή μου από τα καθήκοντα της Αν.Πρ.Δ/νσης Οικ.Υπηρεσιών όπως αυτά μου ανατέθηκαν με την υπ’αρ.480/10-07-2020 Απόφαση Δημάρχου με ΑΔΑ: ΨΧΘΧΩΞΓ-8ΥΑ .
Αδυνατώ πλέον σε προσωπικό επίπεδο να ανταποκριθώ στα καθήκοντα αυτά διότι ως «άχρηστη» δεν θέλω να κάνω κακό στον Δήμο Πάρου , στους πολίτες και στους λοιπούς συναδέρφους αλλά και γιατί πλέον δεν έχω το ψυχικό σθένος να συνεχίσω σε μία τέτοια θέση ευθύνης που απαιτεί καθαρό μυαλό και κυρίως ψυχικές δυνάμεις .

Και δεν θέλω να κάνω κακό κυρίως στον Παριανό πολίτη που τόσο νοιάζεται ο κ.Κεμπάμπης απλά ξεχνάει να τους πει ότι λαμβάνει κανονικό μηνιαίο μισθό (σε μορφή αντιμισθίας νόμιμα πάντα) ύψους 1.034,54€ καθαρά με καλυμμένες και τις ασφαλιστικές εισφορές του ως επαγγελματίας, δηλαδή με λίγα λόγια ο κ.Αντιδήμαρχος κοστίζει στον Δήμο Πάρου μηνιαίως 1.511,81€ (μεικτά) για να βρίζει (κυριολεκτικά) τον Δήμαρχο ,τους αιρετούς και φυσικά τους υπαλλήλους, πάντα για το καλό του Παριανού Πολίτη  (άντληση στοιχείων από ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΧΕΠ 482Β/31-07-2020 με ΑΔΑ:9ΨΦΗΩΞΓ-ΡΑΖ και ΕΦΚΑ εγκ.3/50324/Σ.6/2020 ΑΔΑ: 9067465XΠΙ-Ψ5Η).Προσπαθεί να δικαιολογήσει ,με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο , τα χρήματα που λαμβάνει ,κατά τη γνώμη μου, και ίσως και  αυτός να είναι και ο λόγος (η αντιμισθία) που δεν παραιτείται αφού όλα λειτουργούν λάθος κατά τη γνώμη του.

Για όλα τα παραπάνω ,και για όσα σας έχω αναφέρει σε προηγούμενα έγγραφά μου, παρακαλώ όπως άμεσα φροντίσετε για την αποδοχή της παραίτησης μου και την απαλλαγή μου από τα καθήκοντα της Αν.Πρ.Δ/νσης Οικ.Υπηρεσιών.


Η υπογράφουσα


  Ζαμπούνη Βασιλική

Δεν υπάρχουν σχόλια: