Ανακοίνωση για τις ελαστικές θέσεις εργασίες

Πέμπτη, Ιουνίου 07, 2018



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Το Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων Δήμου Παιανίας στο ζήτημα των ελαστικών μορφών εργασίας έχει τοποθετηθεί από θέση αρχής και ξεκάθαρα. Ζητάμε την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας και απαιτούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες.

Στο ζήτημα των συμβασιούχων, έχουμε δώσει πολλές μάχες και έχουμε αγωνιστεί αρκετά όλα αυτά τα χρόνια και φυσικά θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την μετατροπή όλων των συμβάσεων  σε αορίστου χρόνου. Είναι αναγκαίο για όλες τις υπηρεσίες (παιδικούς σταθμούς, βοήθεια στο σπίτι, ανταποδοτικές υπηρεσίες, κ.α.), απαραίτητο και δίκαιο ώστε να σταματήσουν μια και καλή οι συμβάσεις που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα και στο άγχος των εργαζομένων για την παραμονή τους στην δουλειά και συνδράμουμε με κάθε τρόπο για να κερδηθεί αυτός ο αγώνας.
Αυτός είναι και ο λόγος που πάντα κάποιος εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου βρίσκεται στο πλάϊ των εργαζομένων όταν υπάρχει δικαστήριο που αφορά στις συμβάσεις, για ηθική και ουσιαστική συμπαράσταση και συμμετοχή.
Ωστόσο η επιλογή ως μοναδικού δρόμου  διεκδίκησης δεν θεωρούμε ότι είναι ο κύριος, ο οποίος και θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Για τον λόγο αυτό στηρίζουμε κάθε μορφή αγώνα των συμβασιούχων που γίνεται μακριά και πέρα από μικρο-παραταξιακές σκοπιμότητες. 
Σας καλούμε να στηρίξετε και να ενδυναμώσετε τον αγώνα των συμβασιούχων με σημείο αναφοράς την πλατεία  Κλαυθμώνος με ένα μοναδικό αίτημα  την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
Καλούμε την ΠΟΕ ΟΤΑ να πάρει αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε αυτή τη κατεύθυνση, δηλαδή την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Από το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων

Δεν υπάρχουν σχόλια: