Επιδότηση για στέγαση αναπληρωτών και ενοικίαση ξενοδοχείου από το Δήμο Μυκόνου

Πέμπτη, Ιουνίου 07, 2018

Σχετικά με τη στέγαση των Δημοσίων Υπαλλήλων και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο νησί της Μυκόνου.

Σημαντική και ιστορική η σημερινή ημέρα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυκόνου αποφάσισε ομόφωνα τη χορήγηση 350.000 ευρώ στους δικαιούχους Δημοσίους Υπαλλήλους στο νησί.

Το ύψος της επιδότησης για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς θα αναλογεί σε 100 ευρώ για κάθε μήνα υπηρεσίας στο νησί, μέχρι και τον προσεχή Δεκέμβρη. Οι προϋποθέσεις για την χορήγησή του είναι η μη κυριότητα ή επικαρπία οικίας από τον δικαιούχο (ή τη σύζυγο ή τα παιδιά του) στο νησί της Μυκόνου και ατομικό ετήσιο εισόδημα που δεν ξεπερνάει τις 25.000 ευρώ. (σύντομα θα αποσταλούν σε όλα τα σχολεία οδηγίες που θα αφορούν την τεχνική πλευρά του ζητήματος λήψης του επιδόματος)
Επίσης αποφασίστηκε η ενοικίαση (συγκεκριμένου) ξενοδοχείου από τον Δήμο, με σκοπό τη στέγαση 25 αναπληρωτών από την επόμενη σχολική χρονιά (2018-2019).

Η απόφαση του Δήμου, πρωτοφανής για τα ελληνικά και “αυτοδιοικητικά” δεδομένα, αποτελεί την ελάχιστη δικαίωση του αγώνα του σωματείου, της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, όλα αυτά τα χρόνια για αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος στέγασης των εκπαιδευτικών στο νησί της Μυκόνου, αλλά και γενικότερα για την αντιμετώπιση του πολλαπλών προβλημάτων και ιδιαιτεροτήτων που δημιουργεί η νησιωτικότητα στη ζωή και τη δουλειά των εκπαιδευτικών στα νησιά των Κυκλάδων. Δυστυχώς από την παραπάνω απόφαση εξαιρεθήκαμε όλοι οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί , με νόμο που πέρασε με το τελευταίο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.


Προτεραιότητα του σωματείου θα είναι να αγωνιστεί στην κατεύθυνση της πλήρους και ουσιαστικής στήριξης ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων και να ανακληθεί η απόφαση εξαίρεσης των μόνιμων εκπαιδευτικών από το δικαίωμα επιδότησης στέγασης. Ασφαλώς και όλα τα παραπάνω αποτελούν μία μεμονωμένη, προσωρινή και περιορισμένη αντιμετώπιση του προβλήματος. Η θέση του σωματείου είναι ότι είναι ανάγκη η Πολιτεία , το Κράτος να παρέμβει υπεύθυνα και ουσιαστικά προκειμένου να ενισχύσει οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά τη νησιωτικότητα, τη ζωή και την εργασία των εκπαιδευτικών, την εκπαίδευση των μαθητών, τα σχολεία των Κυκλάδων. Σ αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να αγωνιζόμαστε… 

Πηγή: Αγκίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: