Το σχολείο της φύσης

Σάββατο, Μαρτίου 07, 2015



   Στο σχολείο της φύσης η διδασκαλία γίνεται μέσα από ένα μη παρεμβατικό μοντέλο εκπαίδευσης βασισμένο στην παρατήρηση και την εξατομίκευση.
  Οι συμμετέχοντες, μέσα από ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα, με ευχάριστο τρόπο δημιουργούν και αναπτύσσονται εκφραστικά και κινητικά μέσα στο φυσικό περιβάλλον. Με την κατάλληλη καθοδήγηση, ανακαλύπτουν τις δυνατότητες τους, δυναμώνουν σωματικά και μαθαίνουν να εμπιστεύονται τον εαυτό τους και την ομάδα.
  Γνωρίζοντας καινούργια πράγματα, αποκτούν δεξιότητες, νέα ενδιαφέροντα, ανοίγουν νέοι ορίζοντες και ανακαλύπτουν μέσα από δράσεις και δραστηριότητες τις ικανότητες και τις δυνάμεις τους.
  Το σχολείο της φύσης είναι βιωματικό. Προσφέρει περιβαλλοντική εκπαίδευση , εκμάθηση προσανατολισμού, βασικές αρχές συμπεριφοράς και διαβίωσης στην φύση, εισαγωγή σε βασικές μουσικές έννοιες μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες εξερεύνησης.
  Ψάχνοντας θησαυρούς ανακαλύπτουμε και μαθαίνουμε πολλά για τον υπέργειο και θαλάσσιο πλούτο του τόπου μας. Κάθε μάθημα και μία καινούργια ανακάλυψη!