Δολοφονία στα Τέμπη

Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δολοφονία στα Τέμπη

Είμαστε όλοι μας συντετριμμένοι. Δεν έχουμε λόγια να πούμε στους γονείς που δεν θα ξαναδούν τα παιδιά τους. Είναι γονείς, είμαστε γονείς. Είμαστε μαζί με τους φοιτητές που έχασαν τους φίλους και συμφοιτητές τους.

Δεν είναι ένα τραγικό δυστύχημα, είναι ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Είναι δολοφονία!

Όταν η εργασία γίνεται αντικείμενο συνδιαλλαγής, οι τοποθετήσεις των εργαζομένων γίνονται χωρίς ορθολογικά κριτήρια, όταν οι φωνές και οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων πνίγονται από κομματικά και οικονομικά συμφέροντα, τότε τα αποτελέσματα δεν είναι μόνο οικονομικές απώλειες που επωμίζονται τα συνήθη υποζύγια. Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι και ολέθρια. Οι απώλειες τόσων νέων ανθρώπων που δεν πρόλαβαν να ζήσουν, να υλοποιήσουν τα όνειρά τους και να εκπληρώσουν την κοινωνική τους αποστολή, έχει πολλαπλές συνέπειες για όλους μας.

Οι μεθοδεύσεις των κυβερνήσεων για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, οι απολύσεις έμπειρου προσωπικού, το άδειασμα των υπηρεσιών λόγω συνταξιοδοτήσεων και η μη πλήρωση των κενών θέσεων έχουν ολέθριες συνέπειες στους τομείς της υγείας, της παιδείας, της δημόσιας συγκοινωνίας, αλλά και στο σύνολο της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες. Η κατάργηση του δημόσιου τομέα έχει δρομολογηθεί και τις συνέπειες τις βλέπουμε καθημερινά στη μείωση των κοινωνικών παροχών και της ποιότητας ζωής των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Πάρου – Αντιπάρου καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για την αποδυνάμωση του δημόσιου τομέα. Οι ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων φορέων και η μετατροπή αγαθών όπως το νερό σε «προϊόντα», έχει αποδειχθεί από την παγκόσμια εμπειρία ότι δεν λειτουργεί προς όφελος των πολιτών, αλλά μόνο προς όφελος του κέρδους των εταιρειών, χωρίς κανένα ανταποδοτικό όφελος προς την κοινωνία και τους πολίτες.

Το ΔΣ του Σ.Ε.ΟΤΑ.Π.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: