Ο Σ.Ε.ΟΤΑ.Π.Α. δηλώνει τη συμπαράστασή του στους απολυμένους της τράπεζας πειραιώς

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019


Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα που υποτίθεται ότι τα μνημόνια έχουν τελειώσει, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να υφίστανται τις συνέπειές τους. Συνεχίζονται οι μισθοί πείνας, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η ελαστικοποίηση της εργασίας η οποία είναι πλήρως εναρμονισμένη στις απαιτήσεις της εργοδοσίας, και τώρα μέσω της τράπεζας πειραιώς και οι απολύσεις εργαζομένων.    
 
Την τελευταία 10ετία, λόγω των μνημονιακών πολιτικών που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις. μόνο από τους συνταξιούχους πήραν 85 δισ. ευρώ όταν μέσα από την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, οι τραπεζίτες πήραν 200 δισ. Ευρώ. Σήμερα η τράπεζα πειραιώς, παρά τα τεράστια ποσά που πλήρωσε άδικα ο κόσμος της εργασίας, ανοίγει την κερκόπορτα των απολύσεων στον τραπεζικό κλάδο, κοινοποιώντας την καταγγελία των συμβάσεων εργασίας 24 εργαζομένων του πρώην RBU (διαχείριση «κόκκινων» δανείων). Στους 24 υπαλλήλους της Πειραιώς επιδόθηκε ή θυροκολλήθηκε η απόλυσή τους και πιστώθηκαν άμεσα τα ποσά της αποζημίωσης στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Η ΟΤΟΕ καταγγέλλει τη διοίκηση της τράπεζας ότι δεν τίμησε την υπογραφή της στη μεταξύ τους συμφωνία η οποία προέβλεπε μεταξύ άλλων ότι «οι εργαζόμενοι που θα δηλώσουν ότι δεν επιθυμούν να ενταχθούν στη νέα εταιρεία θα παραμείνουν στην Τράπεζα Πειραιώς και θα αξιοποιηθούν για την κάλυψη των αναγκών της στο πλαίσιο όσων ορίζονται στον Οργανισμό Προσωπικού».

Ο Δήμος μας έχει συνάψει σύμβαση συνεργασίας με την εν λόγω τράπεζα και καταθέτει εκεί τη μισθοδοσία των εργαζομένων.

Εμείς ως ΔΣ, στο πλαίσιο συμπαράστασης στους απολυμένους της τράπεζας πειραιώς, απαιτούμε από την εν λόγω τράπεζα να επαναπροσλάβει άμεσα τους εργαζόμενους που απόλυσε και αν αυτό δε γίνει, απαιτούμε από το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάρου να λάβει απόφαση και να αποσύρει την κατάθεση μισθοδοσίας των εργαζομένων από τη συγκεκριμένη τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: