Για τη διαδικτυακή μετάδοση των συνεδριάσεων του ΔΣ της Δημοτικής Κοινότητας Πάρου.

Σάββατο, Οκτωβρίου 19, 2019



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α.


Πάρος 18-10-2019
ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Mail: seotapa@gmail.com







Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

Ο μικρόκοσμός μας είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μιας χώρας η οποία παραπαίει ανάμεσα στην άγνοια και τον ωχαδερφισμό μας.


Δε θα θέλαμε να αναφερθούμε σε συγκεκριμένα παραδείγματα παραποίησης της πραγματικότητας που γίνεται από διάφορες κατευθύνσεις αλλά καλό θα είναι οι «οδηγητές γνώμης», είτε είναι πολιτικά πρόσωπα είτε πρόσωπα του στενού επικοινωνιακού περιβάλλοντος, να είναι περισσότερο προσεχτικοί.

Στις 15/10/2019 ήταν καθορισμένη συνεδρίαση του ΔΣ της Δημοτικής Κοινότητας Πάρου η οποία θα γινόταν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20:00.  Από το πρωί της συγκεκριμένης μέρας η Πρόεδρος του ΔΣ αναζητούσε κάποιον υπεύθυνο στο Δήμο για να προγραμματίσει τα οπτικοακουστικά μέσα που υπάρχουν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να μεταδοθεί διαδικτυακά η συνεδρίαση.

Τελικά, είδαμε στη συνεδρίαση, όχι διαδικτυακά γιατί ουδέποτε μεταδόθηκε, έναν από τους παρευρισκόμενους Αντιδημάρχους να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για αυτή την ολιγωρία της διοίκησης για απευθείας μετάδοση της συνεδρίασης με το γνωστό πρόχειρο τρόπο που συνηθίζει η Δημοτική Αρχή να αντιμετωπίζει όλα τα θέματα που παρουσιάζονται. Συγκεκριμένα είπε ότι οι συνεδριάσεις δεν μπορούν να μεταδοθούν χωρίς απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας γιατί, όπως του μετέφερε ο αρμόδιος υπάλληλος, υπάρχει νομοθεσία που απαγορεύει κάτι τέτοιο χωρίς απόφαση λόγω έκθεσης προσωπικών δεδομένων (!) των συμμετεχόντων.

Το μόνο που θα αναφέρω εδώ είναι το άρθρο 6 παράγραφος 1 του Σχεδίου Λειτουργίας των Δημοτικών Κοινοτήτων του Υπουργείου Εσωτερικών στο οποίο αναφέρεται ρητά ότι: «Οι συνεδριάσεις του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας είναι δημόσιες και γίνονται στο γραφείο αυτής υπό την προεδρία του προέδρου του συμβουλίου.»

Από την άλλη θα ήθελα να πω σε κάποιους που έσπευσαν ταχέως να στήσουν στο απόσπασμα τον εργαζόμενο που δήθεν εξέφρασε την άποψη της απαγόρευσης της απευθείας διαδικτυακής μετάδοσης το εξής. Όταν, κατά τη συνεδρίαση ενός πολιτικού οργάνου, όπως πχ της Δημοτικής Κοινότητας Πάρου, παίρνει το λόγο ένα πολιτικό πρόσωπο, όπως πχ ένας Αντιδήμαρχος, και εκφράζει μια άποψη, όπως πχ την παραπάνω, τότε εκφράζει μια πολιτική θέση η οποία υποτίθεται ότι είναι τεκμηριωμένη και ελεγμένη από τον ίδιο. Άρα αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη των λεγομένων του και ο εργαζόμενος παύει να έχει οποιαδήποτε εμπλοκή με το θέμα, ειδικότερα δε όταν δεν είναι ο ίδιος  παρόν ώστε να αρθρώσει την άποψή του.

Για το ΔΣ του Σ.Ε.ΟΤΑ.Π.Α.


Ο Πρόεδρος
Ο Γραμματέας


Γιώργος Σαμπαζιώτης
Γιώργος Ανδρεάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: