ΠΟΕ -ΟΤΑ: Δεν είναι παράνομη η αποχή από την αξιολόγηση

Τρίτη, Ιουλίου 03, 2018

Σε συνέχιση της αποχής των δημοτικών υπαλλήλων από την αξιολόγηση καλεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Μάλιστα, βάσει γνωμοδότησης της νομικής συμβούλου της, η ομοσπονδία υποστηρίζει πως η Απεργία - Αποχή από την αξιολόγηση έχει προκηρυχθεί και κοινοποιηθεί στην κυβέρνηση σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία και δεν έχει προσβληθεί νομικά, ούτε έχει κηρυχθεί παράνομη ή καταχρηστική, κατά τρόπο, ώστε κανένας εργαζόμενος να μην μπορεί να τιμωρηθεί για την συμμετοχή του σε αυτή. 
Στην κατεύθυνση αυτή, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έστειλε στους κατά τόπους συλλόγους των εργαζομένων στους δήμους το Γνωμοδοτικό Σημείωμα της Νομικής Συμβούλου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κας Μαρίας-Μαγδαληνής Τσίπρα, που αφορά στην τροπολογία Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με το σημείωμα αυτό "...η μη εκπλήρωση της "υποχρέωσης αξιολόγησης", όταν οφείλεται σε συμμετοχή σε νομίμως προκηρυχθείσα απεργία δεν μπορεί να αποτελεί λόγο αποστέρησης από τους υπαλλήλους της δυνατότητας συμμετοχής σε διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης Προϊσταμένων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3528/2007 και του Ν.3584/2007 ή σύμφωνα με άλλες γενικές ή ειδικές διατάξεις. Ομοίως, εάν δεν μπορεί να βεβαιωθεί η τήρηση των υποχρεώσεων για συμμετοχή στην διαδικασία αξιολόγησης, για λόγους, που συνδέονται με συμμετοχή σε νομίμως προκηρυχθείσα απεργία, αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο για την συμμετοχή υπαλλήλου σε διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης Προϊσταμένων ή να επιφέρει οποιαδήποτε μορφή δυσμενούς (διοικητικής ή άλλης φύσεως) συνέπεια εις βάρος του".

Από την ΠΟΕ-ΟΤΑ επισημαίνεται επίσης πως ακόμη και αυτή η προσχηματική αξιολόγηση σύμφωνα με το Ν.4369/2016, δεν προσμετράται στις πρώτες κρίσεις Προϊσταμένων που "θα πραγματοποιηθούν" με τον τρόπο αυτό.
Πηγή: Επικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια: