O Σ.Ε.ΟΤΑ.Π.Α. εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για τους δύο αδικοχαμένους συναδέλφους από την Τήνο

Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018

Ο Σύλλογος Εργαζομένων των Δήμων Πάρου και Αντιπάρου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των συναδέλφων που χάθηκαν, πριν μερικές μέρες, στην Τήνο, εκτελώντας το καθήκον τους. 

Δυστυχώς, ο μακρύς κατάλογος του αίματος των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζεται. Από τον Ιούλιο του 2014 μέχρι το Γενάρη του τρέχοντος έτους, έχουνε καταγραφεί τριάντα εφτά (37) θάνατοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τέσσερις (4) το 2014, οχτώ (8) το 2015, ένδεκα (11) το 2016, δώδεκα (12) το 2017 και δύο (2) τις τρεις πρώτες μέρες του 2018. Όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας, χρόνο με το χρόνο, αντί το πρόβλημα να λύνεται, διογκώνεται. Δυστυχώς, για μας τους εργαζόμενους, οι πολιτικές στήριξης των μνημονίων, με δάκρυα ή χωρίς, έχουν τραγικά αποτελέσματα. Όπως απέδειξε και η αυτοψία που πραγματοποίησε η ΔΑΣ στην Τήνο (παραθέτουμε κομμάτι της επιστολής της προς τον αρμόδιο υπουργό)* καθώς και οι πρώτες φωτογραφίες από το δυστύχημα, τα οχήματα είναι σε άθλιο χάλι και το γεγονός ότι δεν περνούν ούτε από ΚΤΕΟ τα μετατρέπει σε φονικά εργαλεία όχι μόνο για τους εργαζόμενους αλλά για όλους τους ανθρώπους που κυκλοφορούν στο δρόμο.

Εμείς, ως ΔΣ, για να μη θρηνήσουμε απώλειες κι εδώ, δεσμευόμαστε απέναντι στους συναδέλφους μας και σε ολόκληρη την κοινωνία των συμπολιτών μας ότι θα πραγματοποιήσουμε αυτοψία στο αμαξοστάσιο καθώς επίσης και θα ζητήσουμε από τη Δημοτική Αρχή στοιχεία για την κατάσταση των οχημάτων τα οποία και θα δημοσιοποιήσουμε. 

Δυστυχώς ο κόμπος έφτασε στο χτένι, γιατί οι απώλειες που μετράμε δεν είναι από την πλευρά αυτών που αποφασίζουν πίσω απ’ τα έδρανά τους, ελαφρά τη καρδία, αλλά από τη μεριά αυτών που εκτελούν αυτές τις αποφάσεις στο δρόμο. 

Από το ΔΣ του Σ.Ε.ΟΤΑ.Π.Α.

*Παραθέτουμε ένα μικρό κομμάτι από την επιστολή της ΔΑΣ στον υπουργό ύστερα από την επίσκεψή της στο αμαξοστάσιο της Τήνου:

«Κατά την επίσκεψη μας στους χώρους του αμαξοστασίου αποκαλύφθηκε πλήρως η απαξίωση που επικρατεί στο χώρο και τα οχήματα του δήμου. Αποκαλύφθηκε η συνειδητή υποβάθμιση της συγκεκριμένης υπηρεσίας και από προσωπικό αλλά και από υλικοτεχνική υποδομή. Ο υποτιθέμενος χώρος του αμαξοστάσιου είναι στη κυριολεξία μέσα στα σκουπίδια, τα οχήματα δεν έχουν περάσει ποτέ ΚΤΕΟ με αποτέλεσμα η συντήρηση των οχημάτων να είναι ανύπαρκτη, τα ελαστικά των οχημάτων να είναι ακατάλληλα, τα μέσα ατομικής προστασίας να είναι ανύπαρκτα με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να μαζεύουν τα σκουπίδια στη κυριολεξία με γυμνά χέρια…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: