Πρόσκληση σε συγκέντρωση-διαμαρτυρία για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Πέμπτη, Απριλίου 26, 2018


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
 ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
«ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΟΣ»

                                                      Πάρος, Τρίτη 24/4/2018
                                                      
Α.Π. 166 
              

                                ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

       
            Καλούμε τα σωματεία του νησιού σε συγκέντρωση διαμαρτυρία για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς.
Η 1η Μάη είναι απεργία, ημέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης και εφαλτήριο νέων αγώνων. Η φετινή πρωτομαγιά μας βρίσκει μπροστά σε σύνθετες εξελίξεις.
Μετά από 9 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης, στην οποία ματώσαμε ως εργαζόμενοι, τα κυβερνητικά επιτελεία ετοιμάζονται για τη φάση της «ανάπτυξης», η οποία για μας και το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων θα αποτελεί τη συνέχιση του μαρτυρίου.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια και για «δίκαιη ανάπτυξη», ενώ ετοιμάζεται να ψηφίσει τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης και προετοιμάζει το επόμενο μνημόνιο το οποίο θα πλασαριστεί από τον Αύγουστο ως το «εθνικό στρατηγικό σχέδιο».
Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για το ποιος θα είναι ωφελημένος από μια τέτοια ανάπτυξη! Αυτή θα στηριχθεί στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, στην καλλιέργεια χαμηλών απαιτήσεων από τη μια και φρούδων ελπίδων από την άλλη που θα μοιράζει απλόχερα η κυβέρνηση.
Μόνο ο οργανωμένος αγώνας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δουλειά, ζωή με δικαιώματα βασισμένα στην εποχή και τις ανάγκες μας.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση, παίρνει ενεργά μέρος στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη Μεσόγειο, συμμετέχει σε πολεμικές επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς, με το φόβο να μπλέξουν το λαό μας σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.
Σε αυτές τις συνθήκες τιμάμε την εργατική πρωτομαγιά σηκώνοντας τείχος αντίστασης στους ιμπεριαλιστές, κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνοντας τους εθνικιστές σε κάθε χώρα.
· Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας, κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
· Προσλήψεις σε παιδεία και υγεία.
· Να κλείσουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις, να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.

     Σύγχρονοι δούλοι για τα κέρδη των λίγων δε θα γίνουμε!

                                

Δεν υπάρχουν σχόλια: