Αποφάσεις ΔΣ 12/3/2015

Τετάρτη, Μαρτίου 25, 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                
Σας ενημερώνουμε ότι στη συνεδρίαση τoυ Σ.Ε.ΟΤΑ.Π.Α. στις 12/3/2015 πάρθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις:

Στο 1ο θέμα «Συμπεράσματα από τη συζήτηση για την υγεία στο πλαίσιο της συνάντησης που διοργάνωσε το συντονιστικό για την υγεία» συμφωνήσαμε ότι η κατάσταση στο νησί είναι εξαιρετικά σοβαρή σε ότι αφορά τη λειτουργία του Κ.Υ. καθώς οι απαντήσεις που πήραμε από τον αρμόδιο υφυπουργό υγείας δεν αντιμετωπίζει ούτε στο ελάχιστο το θέμα. Επίσης θεωρούμε ότι γενικότερα η δωρεάν δημόσια υγεία στο νησί είναι ανύπαρκτη και για αυτό πρέπει η αντιμετώπιση του θέματος από όλους τους φορείς να είναι συνολική αναδεικνύοντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρωταγωνιστή της λύσης.
Στο 2ο θέμα «Συμπεράσματα από τη συζήτηση για τα αιολικά πάρκα και τις ανεμογεννήτριες στο πλαίσιο της συνάντησης που διοργάνωσε ο Αρχίλοχος» αποφασίστηκε να υποστηρίξουμε τις δράσεις που αναπτύσσονται διακινώντας το έγγραφο που μας δόθηκε προς αναζήτηση των υπογραφών που χρειάζονται.
Στο 3ο θέμα «Συμπεράσματα από την ενημέρωση του Δημάρχου για το αεροδρόμιο» διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά την προχειρότητα που αντιμετωπίστηκε το θέμα και αποφασίστηκε να υποστηρίξουμε την όποια νόμιμη και ασφαλή για τη λειτουργία του λύση προταθεί.     
Στο 4ο θέμα «Καθορισμός ατζέντας διεκδικήσεων από το ΔΣ του Δήμου στο πλαίσιο της αλλαγής της κυβέρνησης» αποφασίστηκε να επανέλθει το θέμα στο επόμενο ΔΣ ώστε με πιο ώριμη σκέψη να καταλήξουμε στις διεκδικήσεις που θα αρθρώσουμε.
Στο 5ο θέμα «Ενημέρωση για την προβολή των ντοκιμαντέρ» αποφασίστηκε η αναζήτηση ημερομηνιών σε συνεργασία με τον Αρχίλοχο για την προβολή τους οι οποίες ύστερα από επικοινωνία που έγινε θα προβληθούν στις 8 και 29 Μαΐου.



Από το Δ.Σ. του Σ.Ε.ΟΤΑ.Π.Α.