Δελτίο Τύπου του Συλλόγου μας για τις Ανεμογεννήτριες

Τρίτη, Φεβρουαρίου 25, 2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Πάρου Αντιπάρου εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στον αγώνα της Παριανής κοινωνίας ενάντια στην εγκατάσταση των Βιομηχανικών Πάρκων Ανεμογεννητριών στο νησί μας η οποία έχει αποκλειστικό στόχο την κερδοφορία τεράστιων μονοπωλιακών εταιρειών.
Οι πολίτες πληρώνουν πανάκριβα την εγκατάστασή τους, χωρίς να έχουν την ανταποδοτικότητα που διαφημίζουν οι οδηγητές γνώμης, και κληρονομούν παλιοσίδερα μετά την ημερομηνία λήξης της λειτουργίας τους.
Το νησί μας σε ότι αφορά στο συγκεκριμένο θέμα βάλλεται διττά. Από τη μία υφίσταται την οικολογική καταστροφή, που είναι κοινή σε όλους τους χώρους εγκατάστασης των αιολικών πάρκων, και από την άλλη υφίσταται τεράστιο πλήγμα της γραφικότητας και του αισθητικού πλούτου που πηγάζει από το ανάγλυφο του τοπίου του.
Προς την ίδια κατεύθυνση και επειδή δεν έχουμε μάθει να μασάμε τα λόγια μας, σε ότι αφορά στην αισθητική απώλεια του τόπου μας εξακολουθούμε να καταγγέλλουμε την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων από ιδιώτες επιχειρηματίες του τουρισμού, την άναρχη οικοδομική «ανάπτυξη» σε όλους τους τόπους του νησιού, και τη μεθοδευμένη υποβάθμιση του αρχαιολογικού πλούτου της Πάρου.

Από το ΔΣ του Σ.Ε.ΟΤΑ.Π.Α.           

Δεν υπάρχουν σχόλια: