ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Δευτέρα, Απριλίου 08, 2019




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                     Παροικία 08/04/2019
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
Ταχ.Δ/νση: 84400 Πάρος
Πληροφορίες: Καβάλλης Εμμανουήλ
Τηλέφωνο: 2284360145
E mail: m_kavalis@hotmail.com



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΠΡΟΣ: Συλλόγους 


     Σας ενημερώνουμε ότι στις 13 & 14 Απριλίου ο Δήμος Πάρου , το ΔΛΤ Πάρου –Αντιπάρου και ο φορέας Aegean Rebreath θα πραγματοποιήσουν υποβρύχιο καθαρισμό στο εμπορικό λιμάνι μέχρι το καρνάγιο στην περιοχή Παροικίας από τις 09:30 - 16:00.

     ΣΤΙΣ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ:

     Ενημέρωση για την εγκατάσταση σταθμού συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων στο καρνάγιο της Παροικίας (Ώρα 18:00 στον Ναυτικό όμιλο Πάρου).


    Η συμμετοχή σας κρίνετε απαραίτητη ώστε να ενημερωθείτε για την εγκατάσταση του σταθμού και για την έναρξη δράσεων που περιλαμβάνουν τη χαρτογράφηση επιβαρυμένων από θαλάσσια απορρίμματα ζωνών,

     Λίγα λόγια για την Aegean Rebreth:

    Η Aegean Rebreath συγκροτήθηκε ως ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. το 2017 με σκοπό την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων για την απορρύπανση των θαλασσών και και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού. Οι δράσεις της περιλαμβάνουν τη χαρτογράφηση επιβαρυμένων από θαλάσσια απορρίμματα ζωνών, την υλοποίηση παράκτιων και υποβρυχίων καθαρισμών διαφορετικών επιπέδων, την καταγραφή και διαχωρισμό των απορριμμάτων, τη δημιουργία βάσεων δεδομένων, την ανάπτυξη συνεργειών για την ανακύκλωση και επαναξιοποίηση των θαλάσσιων απορριμμάτων (upcycling), την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των αλιευτικών και μαθητικών κοινοτήτων και την παροχή τεχνογνωσίας σε δημοτικές αρχές. Την ίδια στιγμή η Aegean Rebreath βρίσκεται ήδη στη διαδικασία υλοποίησης ερευνητικών δραστηριοτήτων και στην εγκατάσταση σταθμών συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων, βασιζόμενη σε ιδέα η οποία αναδείχτηκε πρώτη σε σύνολο 475 ιδέων σε όλη την Ευρώπη. Στοχεύει σε συνεργασίες με ομάδες πολιτών και φορείς οι οποίοι θέλουν να αναπτύξουν παρόμοια δράση και μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες, ενώ ενθαρρύνει τη δημιουργία συνεργειών με θεσμικούς φορείς αλλά και τον ιδιωτικό τομέα. Σκοπός της οργάνωσης είναι η ανάπτυξη μιας νέας κουλτούρας η οποία αφορά στην ανακύκλωση και επαναξιοποίηση των θαλάσσιων απορριμμάτων, μέσω πάντα σταθερών και μακροπρόθεσμων συνεργασιών, εξασφαλίζοντας πολλαπλά ανταποδοτικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες στη βάση των αρχών της κυκλικής οικονομίας.

Ευχαριστώ 
Εμμανουήλ Καβάλλης 
ΠΕ Διοικητικός 
Υπάλληλος του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Πάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: