ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ Γ.Γ. ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Τετάρτη, Απριλίου 03, 2019


Σας διαβιβάζουμε γνωμοδότηση της Νομικής Συμβούλου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που αφορά στην εφαρμογή του άρθρου 25 του Ν.4354/2015 σύμφωνα με την οποία υπάλληλος που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα με υπαιτιότητα της υπηρεσίας και επιστρέφει στα καθήκοντα του δικαιούται το σύνολο των αποδοχών του για το διάστημα αυτό.
Άποψη της Ομοσπονδίας είναι πως τόσο οι Δημοτικοί Αστυνομικοί όσο και οι Σχολικοί Φύλακες που κατά οποιονδήποτε τρόπο επιστρέφουν στην υπηρεσία μετά την διαθεσιμότητα τυγχάνουν εφαρμογής της ανωτέρω διάταξης.

Άλλωστε οι σχετικές διατάξεις του Ν.4325/2015 για την επαναφορά στην υπηρεσία των εργαζομένων που βίαια τέθηκαν σε διαθεσιμότητα λαμβάνοντας  το 75% των αποδοχών τους αφορούν όπως και η  σχετική αιτιολογική έκθεση αναφέρει «…στην αποκατάσταση αδικιών-Επαναφορά προσωπικού…». Στο όνομα αυτής της «αποκατάστασης» οι εργαζόμενοι δικαιούχοι θα πρέπει να λάβουν το σύνολο των αποδοχών τους για την περίοδο της διαθεσιμότητας.
Σας καλούμε να πράξετε αναλόγως με τους υπαλλήλους που ανήκαν οργανικά στο Νοσοκομείο «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ» στους οποίους σύμφωνα με την παράγραφο 2, του άρθρου 7 του Ν.4558/2018 (Φ.Ε.Κ.-Α410/1-8-2018) επιστρέφονται τα χρηματικά ποσά που τους παρακρατήθηκαν στα πλαίσια της διαθεσιμότητας.
Για την εφαρμογή της διάταξης  του άρθρου 25 του Ν.4324/2015 στους δικαιούχους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρακαλούμε όπως εκδοθεί σχετική διευκρινιστική εγκύκλιος η οποία και θα αποσταλεί σε όλους τους Δήμους της χώρας.
Σε κάθε περίπτωση παρακαλούμε να ενημερώσετε την Ομοσπονδία μας για τις απόψεις σας και για τυχόν σχετικές ενέργειες του Υπουργείου σας.


Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α  

Ο Πρόεδρος                                 Ο Γενικός Γραμματέας


Νίκος Τράκας                                      Βασίλης Πετρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: