Ας ξαναθυμηθούμε ένα από τα δελτία τύπου του Σ.Ε.ΟΤΑ.Π.Α.. Δυστυχώς τα χειρότερα ήρθαν.

Κυριακή, Απριλίου 24, 2016


ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  Ο.Τ.Α.                Πάρος 14/9/2015
            ΠΑΡΟΥ  -  ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ                             

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


            Ο σύλλογός μας στηρίζει την απόφαση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Νάουσας να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών στην εν λόγω σχολική μονάδα. Δυστυχώς η κατάντια μας εξακολουθεί να μην έχει πάτο. Τη στιγμή που αυτοί που μας κυβερνούν και όχι μόνο στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολειά τα δημόσια εκπαιδευτήρια στενάζουν από χονδροειδέστατες ελλείψεις πρωτίστως σε έμψυχο υλικό.

            Αυτό που συμβαίνει είναι παράνομο και αντισυνταγματικό. Για αυτή την παράλειψη πρέπει κάποιοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Στο άρθρο 16 παρ. 2 του Συντάγματος αναφέρεται: «Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους…». Δυστυχώς και η τωρινή κυβέρνηση αφήνει τα παιδιά μας στο έλεος της μνημονιακής λαίλαπας. Ο μόνος δρόμος που μας έμεινε για την κατάκτηση των αυτονόητων πια είναι ο αγώνας.
            Καλούμε την ένωση γονέων και κηδεμόνων της Πάρου Αντιπάρου, την ΕΛΜΕ Πάρου Αντιπάρου τον Σύλλογο ΠΕ Πάρου Αντιπάρου Παναγιώτης Καλλίερος, το Δήμο, τα κόμματα και όσους άλλους φορείς και μεμονωμένους πολίτες σέβονται στοιχειωδώς τον εαυτό τους να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στα παιδιά μας που στερούνται από τώρα βασικά δικαιώματά τους όπως αυτά διαρθρώνονται σε μια στοιχειωδώς ευνομούμενη κοινωνία.
            Καλούμε όλους τους συλλόγους και φορείς του νησιού σε συνάντηση για να συναποφασίσουμε τρόπους δράσης με στόχο ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας Στείλτε μας τα mail σας στο seotapa@gmail.com
            Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με τραγικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και όχι μόνο. Αν από τώρα δεν οργανωθούμε και δεν δράσουμε του χρόνου θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα ίδια και χειρότερα.



Από το ΔΣ του Σ.Ε.ΟΤΑ.Π.Α.