ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σάββατο, Μαρτίου 12, 2016


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α.                                   Πάρος 12/3/2016 
ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ 
Τηλ. επικοινωνίας: 22843 60172
Mail: seotapa@gmail.com

Ενημερώνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους και εμπλεκόμενους με το θέμα της διανομής της ξυλείας ότι η υπ’ αριθ. 285/8-9-2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αφορά τη διάθεση δωρεάν ξυλείας κατά προτεραιότητα σε ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. Στους δε υπόλοιπους, που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον αλλά δεν θα ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (με ποια κριτήρια θα γίνει αυτό; Δεν προβλέπεται στην εν λόγω απόφαση), να «πωλείται» (καλό θα είναι να ρωτήσουμε τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο) με χαμηλό τίμημα, το ύψος του οποίου θα αποφασίσει εκ νέου το Δημοτικό Συμβούλιο. 

Αν κάποιοι, λοιπόν, απ’ αυτή τη διαδικασία θέλουν να αντλήσουν χρήματα, πρέπει να ξαναφέρουν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, να τροποποιήσουν ή συμπληρώσουν την προηγούμενη απόφαση, γιατί αφορά το ίδιο θέμα και φυσικά να συγκεκριμενοποιήσουν επακριβώς, πέρα απ’ το τίμημα, το πώς και πού θα αξιοποιηθούν τα χρήματα που θα αντληθούν. 

Εμείς, λοιπόν, ως ΔΣ, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καταθέτουμε την άποψή μας, η οποία αποτελεί και πρόταση, ότι τα οποιαδήποτε χρήματα αντληθούν απ’ αυτή τη διαδικασία πρέπει να αξιοποιηθούν στον τομέα της υγείας ή ανταποδοτικά στην Υπηρεσία Πρασίνου.

Αυτά τα ζητάμε, γιατί οι αξιολογημένες προτεραιότητές μας ως εργαζόμενοι αλλά και ως πολίτες αυτού του τόπου είναι η δωρεάν παροχή δημόσιας υγείας σε όλους τους πολίτες, η επαρκής λειτουργία του Κέντρου Υγείας, η λειτουργία του αεροπλάνου αεροδιακομιδών του Βελεντζείου, η δωρεάν παροχή δημόσιας παιδείας από πλήρως στελεχωμένα σχολεία χωρίς ελλείψεις, η εξασφάλιση πόσιμου νερού στις βρύσες μας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, η διαφύλαξη της περιουσίας του κράτους, η αξιοποίηση αρχαιολογικών χώρων που παραμένουν στη «σκιά», η ανάδειξη του πολιτισμού μας, η αξιοποίηση του αγροκηπίου, ο εκσυγχρονισμός του λιμανιού, ο εκσυγχρονισμός του αεροδρομίου κ.λπ. 

Σε σχέση με την Υπηρεσία Πρασίνου, θέλουμε να σημειώσουμε ότι, ύστερα από πρωτοβουλία της συγκεκριμένης υπηρεσίας, η οποία εκδηλώθηκε με έγγραφη πρόταση, και ύστερα από πολλές συζητήσεις με τη Δημοτική Αρχή, αποφασίστηκε να αξιοποιηθεί η ξυλεία που προέκυψε από το κλάδεμα των δέντρων της Πάρου. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά στο νησί και κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, αφού η κατάσταση στην υπηρεσία πρασίνου είναι απογοητευτική. Λειτουργεί επί της ουσίας μόνο με έναν υπάλληλο, ο οποίος μόνος του σηκώνει το βάρος εξυπηρέτησης του Δημοτικού πρασίνου ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, πόσο δύσκολο ήταν αφενός να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη πρωτοβουλία και αφετέρου πόσο σημαντικά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη υπηρεσία στην καθημερινότητά της. Για τους λόγους αυτούς θεωρούμε ότι, πέρα από τις προτεραιότητες που θέσαμε, η Υπηρεσία Πρασίνου είναι αυτή που δικαιούται το συγκεκριμένο κονδύλι, αν, βέβαια, υπάρχουν οι νομικές προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο. 

Από το ΔΣ του Σ.Ε.ΟΤΑ.Π.Α.