Επιστολή του Προέδρου ΣΕΟΤΑΠΑ

Τετάρτη, Απριλίου 14, 2021

Ως Πρόεδρος του ΔΣ των εργαζομένων αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους συναδέλφους στην υπηρεσία Μέριμνας και Υγείας του Δήμου οι οποίοι λειτούργησαν άψογα και έθεσαν άμεσα σε λειτουργία τη διαδικασία που προβλέπεται από το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση επιβεβαιωμένου κρούσματος covid - 19 σε Δημόσια Υπηρεσία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας των τεστ η νοσηλεύτρια του τμήματος, η οποία παρεμπιπτόντως εκτελεί καθήκοντα διοικητικού υπαλλήλου λόγω έλλειψης προσωπικού, ήταν παρούσα. Όταν γνωστοποιήθηκε το θετικό τεστ άμεσα επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ απ’ όπου έλαβε διευκρινιστικές οδηγίες για την αντιμετώπιση του θέματος.

Στις 11:24 στάλθηκε από τον προϊστάμενο του Τμήματος με email το πρωτόκολλο αντιμετώπισης επιβεβαιωμένου κρούσματος σε δημόσια υπηρεσία, στο Δήμαρχο, στο Γενικό Γραμματέα και σε όλους του διευθυντές των υπηρεσιών ενώ παράλληλα η νοσηλεύτρια του τμήματος ενημέρωνε τηλεφωνικά τους υπεύθυνους που έπρεπε να μεριμνήσουν για να μπουν σε καθεστώς καραντίνας οι συνάδελφοι που είχαν στενή επαφή με το κρούσμα.

Στις 12:57 στάλθηκε ενημέρωση, με email, προς όλους τους συναδέλφους, ύστερα από επικοινωνία της νοσηλεύτριας του τμήματος με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο οποίο αναφερόταν: «Την Παρασκευή 16 Απριλίου 08:00-10:00 και την Δευτέρα 19 Απριλίου 08:00-10:00 η κινητή ομάδα του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει επαναληπτικό δωρεάν δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης στο χώρο του Δημαρχείου».

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, ο Δήμαρχος επέλεξε τη λογική της διαίρεσης. Με την ανακοίνωσή του επέλεξε να καρπωθεί ατομικά όλη την παραπάνω δουλειά που έγινε από το αρμόδιο τμήμα χωρίς καμία αναφορά σε αυτό. Επέλεξε, με τρόπο που θυμίζει άλλες εποχές, να αφαιρέσει την υπηρεσιακή προσπάθεια των εργαζομένων και να την πιστώσει στον αιρετό γιατρό εργασίας ο οποίος φυσικά ανήκει στην παράταξή του χωρίς καμία, επαναλαμβάνω, αναφορά στην αρμόδια υπηρεσία που έτρεξε από την αρχή μέχρι το τέλος όλη τη διαδικασία.

Εγώ για άλλη μια φορά ευχαριστώ τους συναδέλφους που έδρασαν άμεσα για την καλύτερη αντιμετώπιση του συμβάντος αφού δυστυχώς αποδεικνύεται ότι ο Δήμαρχος αδυνατεί να καταλάβει ότι είναι άλλο η θεμιτή πολιτική αντιπαράθεση και άλλο η απαραίτητη υπηρεσιακή ενότητα.     

 

Ο Πρόεδρος
Γιώργος Σαμπαζιώτης

  


Δεν υπάρχουν σχόλια: